Čištění žaluzií je piplačka

21.12.2016

Každý je rád, když může doma zatáhnout žaluzie a být tak odříznutý od okolního světa. Pocit útulného domova však vydrží pouze do chvíle, než si všimnete, že na nich sedí vrstva prachu a špíny, kterou je potřeba odstranit. Existuje hned několik způsobů čištění žaluzií. Ale ať už se jedná o doporučení výrobců či „babské rady“, vždycky je to piplačka.

Čištění žaluzií je piplačka

Máme pro vás hned 5 tipů na čištění horizontálních žaluzií

  1. Asi nejpoužívanější a nejrychlejší způsob čištění horizontálních žaluzií je sklopení lamel, při kterém se po jejich směru setře celá plocha mokrým hadříkem. Avšak prach zůstane v místech, kde se lamely překrývají, proto je nutné je otřít ještě v opačném směru.
  2. Nejpracnější metodou je otírání jedné žaluzie po druhé vlhkým hadříkem. Můžete využít i starou ponožku či rukavici, čímž si práci o trochu usnadníte.
  3. Kupte si speciální kartáč, kterým otřete několik žaluzií najednou.
  4. Prach z žaluzií můžete vysát i vysavačem, pokud snížíte jeho sací výkon. Ovšem tím se zbavíte pouze prachu, nikoliv nečistot.
  5. A úplně nejsnadnější rada na závěr – povolejte odborníky z úklidové firmy. To vás sice vyjde podstatně dráž, ale zato budete mít čisté žaluzie bez práce.

Čištění vertikálních žaluzií

A jak na čištění vertikálních žaluzií? Ty ničí především usazování prachu, případně odstranění špíny. Bez pravidelné údržby se dokonce snižuje jejich životnost. Na prachové částice je ideální vysavač, opět s nízkým sacím výkonem. Nezapomeňte lamely opatrně přidržovat, aby se nezkroutily. Skvrny opatrně čistěte vlhkým hadrem namočeným ve vodě se saponátem nebo octem.

I zde můžete zavolat odborníky, kteří vám provedou čištění vertikálních žaluzií přímo doma, případně si je odvezou a vyčistí je ve speciální lázni.

A že ještě nemáte žádné žaluzie, které byste mohli čistit? Podívejte se na naši nabídku, obraťte se na nás a my vám s jejich výběrem rádi pomůžeme.