Pár rad, jak vybrat stínění oken

27.12.2017

Zvědavost patří mezi základní lidské vlastnosti. Není snad člověka, který by nebyl alespoň maličko zvědavý. A to především ohledně toho, co dělají, mají nebo prožívají ostatní lidé. Venku se tomu vyhnout nedá, ale alespoň doma si můžeme zajistit, aby na nás nikdo neviděl a mít tak v tomto přelidněném světě alespoň trochu soukromí. Řešení je jednoduché – potřebujete mít nějaké stínění oken.

Pár rad, jak vybrat stínění oken

Co od stínění oken očekáváte?

Ačkoliv se to zdá snadné, vybrat si to správné stínění oken není úplná hračka. Na trhu je totiž k dostání široké množství stínící techniky. Každý však má jiné nároky a vyhovuje mu něco jiného. Jak si tedy vybrat to pravé pro vás?

Nejprve je potřeba si uvědomit, co hlavně od stínění oken očekáváte. Chcete si zajistit soukromí, zvýšit bezpečnost, dosáhnout světelné pohody nebo tepelného komfortu či potřebujete pouze esteticky doplnit interiér? To jsou hlavní otázky, které byste si měli zodpovědět, než se pustíte do výběru.

Venkovní nebo vnitřní stínění oken

Jednoduše lze říci, že stínění oken rozlišujeme na vnitřní a venkovní žaluzie nebo rolety. Firma Interiéry Andrle má ve své nabídce od každého hned několik typů. Každé má svá specifika, proto je také důležité vědět, z jakého materiálu byste stínění chtěli.

V interiéru, kde je samozřejmě velmi důležitá i estetická stránka stínění oken, je také potřeba navodit příjemnou atmosféru a takovou tu domácí útulnost. K tomu se hodí dřevěné nebo látkové stínění. A to i kvůli akustice.

Myslet musíte i na stínění terasy

Ovšem pokud máte dům či byt s terasou nebo balkonem, nestačí zastínit jenom okna. Důležité je i zastínění terasy nebo balkonu. K tomu jsou nejvhodnější markýzy, kterých má firma Interiéry Andrle v nabídce mnoho druhů. Nejčastěji využívaná je výsuvná jednostranná markýza. Dále je v nabídce samostatně stojící markýza, kazetové markýzy, zastínění zimních zahrad, svislé clony a další. Výběr markýzy záleží na jejím využití.

Nevíte si rady?

Pokud si nejste jisti, která stínící technika je pro vás ta pravá ořechová, firma Interiéry Andrle z Hradce Králové vám s výběrem správného stínění oken či terasy ráda pomůže. Neváhejte nás kontaktovat.