Hravé plisé žaluzie a rolety

20.1.2017

Jsou krásné a hravé. O čem je řeč? O plisé žaluziích a roletách, které se pomalu ale jistě dostávají do českých domácností. Na zahraničních oknech už mají své stálé místo, v našich krajích jsou však novinkou, která se u nás teprve zabydluje. Pojďte se podívat na bytové trendy, schované v tomto nevšedním stínění.

Hravé plisé žaluzie a rolety

Plissé i plisé všeho druhu

Název plissé prochází z francouzštiny a u nás je známý ve zjednodušené formě názvu plisé. Jedná se o textilii či pleteninu, pro kterou jsou charakteristické pravidelné záhyby po celé šířce tkaniny. A tento zajímavý efekt našel před několika lety uplatnění právě ve stínící technice.

Základem plissé stínění je plisovaná látka upevněná na dvou hliníkových lamelách, která se podle potřeby natáhne či smrští. Aby byla textilie odolná proti usazování prachu a nečistot, je ošetřena povrchovou úpravou. Pro čištění doporučujeme vodní lázeň.

Široký výběr je samozřejmostí

Podobně jako u klasických rolet či žaluzií, i zde můžete vybírat z bohaté nabídky dekorů látek, prostupnosti světla i ovládání (šňůrka, řetízek, madla, táhla či bezstarostné motorické ovládání).

Plisé horem i dolem

U rolet a žaluzií jsme zvyklí na stínění ze shora dolů, popřípadě také ze strany. U plisé rolet a žaluzií si však s jejich umístěním můžete vyhrát. Díky variabilnímu řešení je jen na vás, zda roletu vytáhnete odspoda nahoru, zastíníte pouze střed okna nebo vytvoříte na oknech veselou postupku.

Atypická okna? Pro plisé rolety a žaluzie žádný problém!

Plisé oceníte nejen v případě, když hledáte nevšední deignérský prvek do vašeho interiéru, stínění pro příjemné rozptýlení světla či elegantní zástěnu. Plisé rolety a žaluzie vám také vyřeší stínění, pokud chcete zastínit atypické tvary oken (kruhové, půlkruhové, trojúhelníkové, šikmé a další). Stínění střešních a vertikálních oken či dveří je pro plisé hračkou.

Poradíme a zařídíme montáž

Jste z Hradce Králové a okolí? Líbí se vám nevšední plisé? Nebo hledáte jiný druh stínění? Neváhejte nás konstatovat! Rádi vám poradíme s výběrem a postaráme se o profesionální montáž.