Svislé fasádní clony stíní esteticky

24.10.2017

Variant, jak uchránit své soukromí před zvídavými pohledy zvenčí, je hned několik. Kromě žaluziírolet však existují ještě další způsoby. Slyšeli jste už například o svislých fasádních clonách? Pokud právě sháníte zastínění fasády nebo prosklené plochy, bude tato možnost pro vás ta pravá.

Svislé fasádní clony stíní esteticky

Fasádní clony ochrání i před teplem

Jak už vyplívá z názvu, jedná se o exteriérovou formu stínění. Fasádní clona je jednoduchá, ale efektivní markýza, která skvěle uchrání váš interiér jak před cizími zraky, tak i před slunečním zářením a nežádoucím teplem. Jednou z jejich výhod je, že se jedná asi o nejestetičtější formu venkovního zastínění.

Na výběr máte hned několik druhů. U většiny fasádních clon zajišťuje stínění perforovaná látka navinutá na hřídeli v horním boxu, který stíní, ale přitom zajišťuje částečný průhled ven. Spodní profil se pak aretuje v háčcích, takže clonu zajišťuje proti povětrnostním vlivům. Látka zůstává díky pružinovému mechanismu stále napnutá.

Svislé clony ve vámi zvolené barvě

Firma Andrle pro vás vybrala odstíny odpovídající moderním trendům. Pokud se rozhodnete pro svislé clony, můžete si zvolit od jemných tónů až po barevnou divočinu. Záleží na vašem vkusu. Důležité ale je, aby vás pohled na stínění doplňující vzhled domu vždy potěšil.

Svislé clony lze ovládat manuálně klikou s převodovkou, pomocí chytrého telefonu, vypínačem nebo dálkovým ovladačem. Záleží na konkrétním typu stínění.

4 důvody, proč si zvolit fasádní clonu

  • odolnost proti větru
  • výborně stíní a snižují tepelnou zátěž
  • zvyšuje soukromí
  • dodává fasádě moderní vzhled

Pokud vás fasádní clona zaujala, neváhejte nás kontaktovat. Rádi s vámi probereme vaše možnosti a pomůžeme vám vybrat nejvhodnější typ právě pro vás.