Venkovní a předokenní rolety

20.5.2016

V posledních letech se venkovní (často označované jako předokenní) rolety dočkaly velkého rozmachu. Nejen, že mají velmi elegantní provedení a lze je zapracovat jak pod fasádu, tak i formou schránky na fasádu, ale především zvyšují úroveň bydlení. V čem jsou jejich výhody?

Venkovní a předokenní rolety

Proč si pořídit venkovní rolety?

Venkovní rolety mají nejen estetické, ale i praktické a bezpečnostní vlastnosti. Jaké to jsou?

1. Vysoká účinnost stínění

Při výběru vhodného typu venkovní rolety můžete v interiéru jedním pohybem zařídit nejen příjemný stín před ostrým letním sluncem, ale také naprostou tmu, pokud si chcete dát odpoledne šlofíka nebo jste dorazili z noční směny a chcete si dopřát kvalitní spánek.

2. Ochrana před cizími pohledy i nezvanou návštěvou

Venkovní rolety vytvářejí soukromí před zvědavými kolemjdoucími, což oceníte především v případě, jestliže bydlíte v přízemí nebo má váš dům nízká okna. Díky promyšlenému mechanismu nejde zvenčí rolety zdvihnout, proto mohou ochránit váš majetek před nezvanou návštěvou.

3. Úspora tepla

Okno je výrazným tepelným mostem, u kterého dochází až k 30% tepelným ztrátám. Venkovní rolety stabilizují teplotu interiéru a zároveň brání úniku tepla.

4. Odhlučnění

Venkovní rolety tlumí hladinu hluku až o 10 dB a především v hlučných ulicích jsou oblíbeným doplňkem domů, bytů i kanceláří.

5. Rychlá montáž

V případě novostavby můžeme schránku s roletou umístit pod fasádu. Předokenní schránka lze umístit na okno i dodatečně a bez nutnosti zednických prací.

6. Snadné ovládání

Venkovní rolety můžete ovládat tradičně mechanicky, nebo využít drátové či bezdrátové řešení. Stínění je možné naplánovat i automaticky, což jistě oceníte během dovolené, kdy se budou rolety samostatně pohybovat a okolí ani nenapadne, že je dům prázdný.

Venkovní roleta na střešní okno

Realizujeme také montáž venkovních rolet na střešní okna, kdy má roleta kromě výše uvedených výhod také velký vliv na zvýšení životnosti střešního okna a rámu, které je jinak denně vystavováno nepříznivým povětrnostním podmínkám.

Předokenní rolety Hradec Králové

Předokenní rolety realizujeme pro Hradec Králové a okolí, a to jak pro soukromé domy či byty, tak do kanceláří, nemocnic či hotelů. Pokud chcete připravit nezávaznou cenovou nabídku, neváhejte nás kontaktovat. Rádi vám poradíme s výběrem a provedeme i odbornou montáž na klíč.