Venkovní žaluzie na okna šetří peníze

23.11.2016

Dříve byly doménou hlavně kanceláří či skladů a na rodinných domech jsme je často nevídali. Za poslední roky se ale situace změnila a nyní se stávají stále oblíbenějším způsobem, jak se doma schovat před světem. Řeč je o venkovních žaluziích na okna, které vám díky výborným izolačním vlastnostem ušetří dost peněz. A jako bonus navíc ještě dobře vypadají.

Venkovní žaluzie na okna šetří peníze

Venkovní okenní žaluzie regulují klima

Venkovní okenní žaluzie dokáží zachytit přímé sluneční záření a tím chránit před jeho škodlivými účinky. Rovněž omezují hluk a velice efektivně dokáží ovlivnit tepelné klima v interiéru, což oceníte hlavně v horkém počasí. Díky špičkovému technickému provedení lze totiž plynule regulovat intenzitu slunečního záření. Takže ušetříte i za klimatizaci.

Předokenní žaluzie zachovávají denní světlo

Předokenní žaluzie zabrání prosvitu až 80 % slunečních paprsků, čímž zamezují přehřívání interiéru a přitom zachovají denní světlo. Nejenom doma, ale i v administrativních budovách a halách je jistě nezanedbatelný fakt, že pokud teplota klesne pod 20 °C a vystoupá nad 30 °C, snižuje se tepelný komfort člověka a tím i produktivita práce o 30 %. Nemluvě o tom, že přímé slunce pražící do oken vám „vyšisuje“ všechny barvy od koberců po nábytek až po podlahu.

A to jsme jenom u léta. Předokenní žaluzie však mají svá významná pozitiva i přes zimu. Dokáží totiž zachytit prudké poryvy větru i část sněhu. Díky tomu není okno pod takovým náporem a tolik se neochlazuje, takže není potřeba tolik „přitápět pod kotlem“.

5 důvodů, proč si pořídit venkovní okenní žaluzie:

1. Možnost regulace světla. Venkovní okenní žaluzie pohltí až 80 % slunečního záření.
2. Ochrana soukromí. Při správném nastavení bude uvnitř světlo, ale zvenčí dovnitř vidět nebude.
3. Snížení hluku z venku. Projíždějící auta nebo hluční sousedé vás už tolik obtěžovat nebudou
4. Chlazení interiéru. Venkovní žaluzie zadrží až 94 % tepelné energie a díky čidlům pak interiér chladí nebo ohřívají.
5. Jednoduché manuální nebo elektrické ovládání. Stačí stisknout jen tlačítko.

Více informací týkající se mimo jiné i instalace a ovládání venkovních okenních žaluzií najdete tady. Pokud vás zaujaly a prostě je musíte mít doma, obraťte se na nás a my vám rádi pomůžeme vybrat ty správné.