Zasklívání balkonů vytvoří další pokoj

23.11.2017

Místnost navíc se vždycky hodí, ovšem žádný byt není nafukovací. Pokud ale máte balkon, můžete si ho nechat zasklít a tím docílit dalšího pokoje. Zasklívání balkonů zvětší obývací prostory, takže jejich využití zůstane celoroční. Nejste tak omezeni počasím a na balkoně můžete relaxovat i v zimě, aniž byste přitom mrzli.

Zasklívání balkonů vytvoří další pokoj

Zasklívání balkonů zabrání unikání tepla

Ovšem zasklívání balkonů má ještě mnoho dalších výhod. V zimě funguje jako účinná izolace, přičemž snížení úniku tepla z přilehlé místnosti může být až o 50 procent. Takže velmi snižuje tepelné ztráty a vy za topení zaplatíte méně. Zároveň je balkon chráněný před deštěm, větrem a prašností. Za zmínku stojí i snížení hlučnosti zvenku a také odrazení zlodějů od vloupání.

Dalším plusem je, že zasklívání balkonů nemusí znamenat, že z nich v létě budete mít skleník. Skla lze totiž samozřejmě využívat i jako klasická okna. Takže pokud je na balkoně moc teplo, prostě je otevřete. Možností je také instalace žaluzií či jiné stínící techniky.

Co byste měli vědět, pokud se rozhodnete pro zasklívání balkonů:

  • zasklít lze i balkony bez střechy
  • zasklívání balkonů je stavba, proto je nutné zajít na stavební úřad a ohlásit ji
  • dveře mezi balkonem a obytným prostorem by měly být otevřeny jenom pokud je v proskleném prostoru teplota vyšší než v interiéru

Na zasklívání balkonů používáme bezpečnostní sklo

Interiéry Andrle používají pro zasklívání balkonů vysoce odolné bezpečnostní kalené sklo. Technika zasklívání je možná dvěma způsoby – bezrámovým otočným systémem a rámovým posuvným systémem.

U prvního zmíněného je možné skleněné desky úplně odstranit z výhledu - díky otočnému systému se jednotlivé desky otočí o 90° a poskládají se na sebe. Naopak posuvný systém drží skleněné desky v jedné linii a můžete je posunout do stran tak, že nalevo i napravo zůstanou za sebou zastrčené.

Potřebujete zasklít balkon v okolí Hradce Králové?

Firma Interiéry Andrle zajišťuje zasklívání balkonů pro Hradec Králové a okolní města. Neváhejte nás kontaktovat a my vám připravíme nezávaznou cenovou nabídku.