Tipy na čištění látkových rolet

27.9.2023

Samotné čištění látkových rolet je klíčovým prvkem péče o interiér a udržení čistoty a hezkého vzhledu vašeho domova či kanceláře. Tento proces vyžaduje pečlivost a správné postupy, aby vaše rolety byly stále jako nové.

Tipy na čištění látkových rolet

Čištění látkových rolet krok za krokem

  1. Prvním krokem při čištění látkových rolet je důkladné odstranění prachu a nečistot. To lze provést pomocí měkkého kartáčku, vysavače s nástavcem nebo speciálního čistícího kartáče. Důležité je zajistit, aby byl prach odstraněn ze všech vrstev látky a zároveň dávat pozor, aby nedošlo k jejich poškození.
  2. Dalším krokem je samotné čištění látky. K tomu můžete použít speciální čisticí prostředky určené pro látkové rolety. Tyto prostředky jsou navrženy tak, aby odstranily skvrny, mastnotu a další nečistoty, aniž by poškodily textilní materiál.
  3. Po aplikaci čisticího prostředku je důležité látku důkladně opláchnout čistou vodou a nechat ji dobře proschnout. Je vhodné zajistit, aby byla látka zcela suchá před tím, než budete rolety zpět nasazovat.
  4. Kromě samotného čištění je také dobré pravidelně udržovat látkové rolety čisté častým praním nebo očistou, aby se předešlo nadměrnému nahromadění nečistot a prodloužila se životnost těchto prvků interiéru.

Chci nezávazně poptat rolety 

Rolety je třeba udržovat čisté

Věnujte čištění látkových rolet dostatek péče a pozornosti, abyste si udrželi nejen čistý a příjemný domov, ale také prodloužili jejich životnost a estetickou atraktivitu. Špinavé rolety by vám zkazily celkový dojem i u jinak uklizeného interiéru.

Móda propojená s funkčností

Oblíbenost látkových rolet v poslední době stále stoupá, a to z několika důvodů. Látkové rolety jsou nejenom praktickým prvkem v interiéru, ale také se stávají stále více módním a stylovým doplňkem. Díky širokému spektru dostupných barev, vzorů a textur, si může každý najít látkové rolety, které dokonale ladí s interiérem jeho domova či pracovního prostoru.

Více o vnitřních roletách 

Máte dotazy?

Nebo chcete vědět více? Neváhejte nás kontaktovat, jsme tu pro vás.