Nejlepší stínění do všech oken

28.11.2023

Stavíte, renovujete nebo chcete vyměnit své staré stínění oken za nové? Nespěchejte a dejte si s jeho výběrem záležet. Už dávno se nejedná pouze o funkční prvek, který chrání interiér před nežádoucími slunečními paprsky. 

Nejlepší stínění do všech oken

Správně zvolené stínění se může stát designovým doplňkem, jenž hravě podtrhne styl vašeho domova. Sháníte to nejlepší stínění do všech vašich oken? Rádi vám s jeho výběrem pomůžeme!

Jak vybrat stínění do oken

Na trhu se stínící technikou se to jen hemží různými druhy, které si našly své příznivce. Jak se tedy co nejlépe zorientovat? Nejprve byste si měli ujasnit, co vše od stínění očekáváte a samozřejmě musíte brát ohled také na celkové ladění vašeho bydlení. Pokud se například snažíte svůj domov zařídit v přírodním stylu, stínění z umělých materiálů by působilo jako“ pěst na oko“. Jak tedy vybrat stínění do oken a jaké parametry bychom měli zohlednit?

  • Vnitřní x vnější stínění – oba typy mají své klady i zápory. Vnější varianta stínění má jedno velké plus navíc - chrání váš interiér i před povětrnostními vlivy. Na druhou stranu, pokud si chcete pořídit například oblíbené žaluzie typu „ den a noc“, musíte zvolit vnitřní stínění.
  • Žaluzie x rolety – obě možnosti si nachází své příznivce, proto je nutné zvážit, které se k vašemu interiéru hodí nejvíce.
  • Horizontální x vertikální – i tady výběr závisí především na typu interiéru, velikosti oken a také jestli se jedná o dům, byt či provozovnu.
  • Barevné ladění, motivy, materiály – vybírat můžete ze skutečně široké nabídky, takže na své si přijde opravdu každý.
  • Různé typy ovládání – zvolit můžete manuální, na dálkové ovládání nebo pomocí mobilního telefonu.

Kontaktujte nás

Nejoblíbenější stínění do oken

Správné stínění oken nám slouží nejen jako ochrana před nechtěnými slunečními paprsky, ale střeží i naše soukromí. Každý z nás se chce doma cítit v bezpečí, a proto netouží po zvědavých pohledech sousedů či kolemjdoucích. Mezi nejoblíbenější stínění do oken v českých domácnostech patří klasické hliníkové žaluzie, látkové rolety, plisé žaluzie a stále populárnější rolety typu „den a noc“. Všechny varianty mají své pro i proti a je jen na vás, pro kterou se rozhodnete. Pokud chcete doladit váš domov správným odstínem stínění, potom nejspíš zvolíte látkové vnitřní rolety, které jsou nabízeny v pestré škále barev i motivů. Jestliže potřebujete ochranu i před nepříznivými vlivy počasí a tím ušetřit za energie, zvolte vnější typ stínění. Chtěli byste ochránit fasádu i větší prosklené části domu, mezi něž patří balkony či dveře na terasu? V tomto případě skvěle poslouží i venkovní markýza, která stíní nejen venku, ale zároveň brání v letním období i přehřívání vnitřních prostor.

Kvalitní stínění do oken

Vytvořte si příjemné přítmí kdykoliv budete chtít. Ať už zvolíte jakýkoliv typ stínění, vsaďte na kvalitu! Kvalitní stínění spolu s precizní instalací vám bude bezchybně sloužit dlouhé roky v plné funkčnosti a s minimálním opotřebením materiálu. U většiny možností stínění není instalace složitá a nevyžaduje žádné větší úpravy. Jestliže se svěříte do rukou šikovných odborníků, proběhne vše hladce a bez zbytečných prodlev. Toužíte po kvalitním stínění do oken a nevíte, na koho se ve východních Čechách obrátit? Kontaktujte nás pro nezávaznou poptávku. Se vším vám rádi poradíme a vyjdeme vstříc všem vašim přáním, včetně stínění na míru.