Stínící rolety i do vašich oken

18.6.2020

Toužíte si kdykoliv během dne vytvořit ve svém domově přítmí? Pořiďte si stínící rolety do oken, které vám toto přání hravě splní. Stínící rolety se hodí vždy, když chcete zabránit v cestě nechtěným slunečním paprskům nebo ochránit své soukromí před nenachavýma očima kolemjdoucích či sousedů. 

Stínící rolety i do vašich oken

Stínící nebo jiné rolety do oken?

Na trhu stínící techniky najdete pestrou nabídku různých typů a variant. Nejprve si proto ujasněte, co od rolet do oken očekáváte. Nikde není napsané, že si musíte pořídit do všech oken stejný typ rolet. Chcete si v pokoji i ve dne vytvořit příjemnou atmosféru nebo zjemnit sluneční svit? Do těchto oken budou nejvhodnější stínící rolety. Potřebujete se v klidu vyspat po noční směně? Pak si do ložnice zvolte zatemňovací rolety, které dokáží vytvořit úplnou tmu. Nemůžete se rozhodnout, protože jednou je to tak a podruhé jinak? Potom doporučujeme flexibilní rolety „Den a noc“.

Chci poradit s výběrem

Vyberte si vhodné stínící rolety do vašich oken

Stínící rolety lze jednoduše namontovat do všech typů oken, včetně střešních. Výhodou je snadná instalace, údržba i ovládání. Většina rolet se ovládá motoricky či pomocí řetízku se závažím, které brání přibouchnutí řetízku při větru do okna a také hezky vypadá. Samozřejmostí kvalitních stínících rolet je jejich dlouhá životnost. Na výběr máte ze široké nabídky barev i materiálů, takže se stínící rolety můžou zároveň stát designovým prvkem a ozdobou vašich oken.

Stínící rolety jako oblíbená varianta do střešních oken

Střešní okna jsou velmi oblíbená. Kdo by se nechtěl před spaním dívat na hvězdy nebo ráno na plující mraky na obloze? Ale také tento typ oken dovede potrápit třeba v situaci, kdy si chcete přispat, ale sluneční paprsky vám směřují přímo na polštář. V letních měsících pak díky střešním oknům může docházet k ohřívání celého podkroví. Stínící rolety ve střešních oknech jsou jednoduchým řešením. Sami si můžete určit, kdy budou zatažené a kdy naopak budete světlo vítat. Vychytávkou jsou vodící lišty, díky nimž se rolety pevně přilnou k okennímu rámu. Další výhodou je možnost nastavení stínící rolety v jakékoliv pozici.

Stínící rolety od profíků

U stínících rolet stejně jako u ostatních typů rolet do oken je žádoucí, aby přesně v oknech seděly. Jinak naplno neplní svou funkci a také manipulace s nimi může být obtížnější. Svěřte se proto do šikovných rukou profesionálů, kteří vám pomohou s výběrem těch nejvhodnějších stínících rolet do vašich oken a provedou odbornou instalaci. Můžete se pak spolehnout na to, že stínící techniku nebudete muset dlouhé roky řešit.

Interiéry Andrle