Závěsy nebo žaluzie? Jak vybrat nejlepší zastínění vašeho interiéru

28.2.2020

Volitelné zatemnění místností patří dnes již k základnímu vybavení každé domácnosti i ostatních interiérů. Každý z nás si chce sám určit, kdy chce mít přítmí a kdy je naopak žádoucí prosvětlit či prohřát místnost slunečními paprsky. Tento komfort vám přinesou závěsy i žaluzie. Přemýšlíte, která volba bude pro vás nejvhodnější? Zda žaluzie nebo závěsy? Samozřejmě záleží na vašich preferencích, ale aktuálně dává většina lidí přednost žaluziím jako hlavní volbě zastínění. Závěsy slouží spíše jako dekorační prvek.

Závěsy nebo žaluzie? Jak vybrat nejlepší zastínění vašeho interiéru

Hlavní výhody žaluzií

  • Přesně si zvolíte míru zastínění v dané chvíli.
  • Nemusíte montovat garnýže.
  • Při manipulaci se závěsy se víří více prachu než při manipulaci se žaluziemi
  • Na žaluziích se prach lépe stírá.
  • Žaluzie jsou modernější volbou a můžete si vybrat z pestré nabídky odstínů.

Jak vybrat žaluzie?

Trápí vás otázka, jak vybrat ty nejlepší žaluzie pro váš interiér? S našimi radami to zvládnete hravě a bez zbytečných starostí. Instalace žaluzií není záležitostí na několik měsíců ani roků. Jedná se o dlouhodobou investici. Proto byste si měli dát s výběrem záležet a nepodléhat aktuálním módním trendům, což se zejména barevného provedení týče. Nejlepší je volit nadčasové neutrální barvy. Prvním krokem je rozhodnutí, zda pro stínění vašeho interiéru budou vhodnější venkovní nebo vnitřní žaluzie. Obě možnosti mají své výhody, záleží jen na vás, kterou variantu si vyberete. Poté si vyberete z jednotlivých typů dle vašich požadavků a očekávání. A pokud nevíte, jestli vybrat venkovní nebo vnitřní žaluzie, nechte si poradit!

Poradit se s odborníky

Jak vybrat venkovní žaluzie

Venkovní žaluzie jsou oblíbenou volbou stínící techniky. Jsou ideální k regulaci světla i tepla, brání vaše soukromí před kolemjdoucími a snadno se ovládají. Vybírat můžete z pestré nabídky barevných variací, materiálů i modelů. Kvalitní venkovní žaluzie snadno odolají povětrnostním podmínkám, takže se nemusíte bát, že by měly kratší životnost než žaluzie vnitřní. Chcete se dozvědět více o tom, jak vybrat venkovní žaluzie? Neváhejte nás kontaktovat.

Jak vybrat vnitřní žaluzie

Vnitřní žaluzie jsou vhodné do všech typů oken a vynikají snadnou instalací a ovladatelností. K dispozici jsou dva základní typy – horizontální a vertikální žaluzie. Jak vybrat z těchto dvou možností? Horizontální žaluzie se používají především na okna v panelových domech. Vertikální žaluzie našly své využití v rodinných domech, ale také v kancelářích s proskleným jádrem, ve kterých opticky oddělí jednotlivé prostory a vytvoří pocit soukromí. Nevíte, jak vybrat nevhodnější žaluzie pro váš interiér? Nechte se inspirovat, rádi vám s výběrem poradíme.

Interiéry Andrle