Čištění rolety den a noc

23.11.2021

Rolety den a noc jsou velmi oblíbenou variantou stínící techniky. Lidé si pochvalují především jejich funkčnost, variabilitu i rychlou montáž. Další výhodou je snadné čištění rolety den a noc, které vám nezabere mnoho času. Rolety den a noc vyčarují kouzelnou atmosféru i ve vašem domově.

Čištění rolety den a noc

Jednoduché čištění rolety den a noc

Na čištění rolety den a noc nehledejte nic složitého, zvládne to opravdu každý. Nebudete potřebovat žádné drahé prostředky a nemusíte se bát, že touto činností strávíte dlouhé hodiny. S roletami den a noc můžete do interiéru vpustit tolik světla, kolik budete zrovna chtít. Této funkce je dosaženo různým překrýváním světlejších průsvitných a tmavších neprůsvitných pruhů. Díky široké škále barev se tento typ rolet může stát také zároveň výjimečným designovým doplňkem. Chcete, aby vám rolety dělaly radost dlouhá léta a plnily své funkce na jedničku? Skvrny či prach nejen že nevypadají dobře, ale mohou mít i vliv na funkci rolet.

Jak na čištění rolety den a noc

Čištění rolety den a noc není žádná věda. Můžete do něj zapojit i ostatní členy domácnosti. Děti tak mohou dostat svůj důležitý úkol třeba během mytí oken. Rolety jsou vyrobeny z kvalitní textilie. Naštěstí tedy můžete zapomenout na nepopulární čištění lamely po lamele, jak tomu bývá u některých jiných typů rolet z jiných materiálů. Před čištěním roletu den a noc nemusíte ani složitě sundávat. Vybavte se vysavačem a hadříkem a můžeme jít na to.

Čištění rolety den a noc krok za krokem

Všichni chceme mít doma čisto a útulno. Nezapomínejte proto i na pravidelné čištění rolety den a noc. Může se na nich usazovat nejen prach, ale i různé bakterie a jiné bacily. Spousta prachových částeček se sice při manipulaci rozvíří do vzduchu, ale některé se usadí a musíte je vyhnat sami.

  • Větší nečistoty a prach jednoduše odstraňte vysavačem
  • Na důkladné vyčištění vám bude stačit hadřík, který v případě potřeby navlhčete
  • Roletu vždy nechte důkladně uschnout

Další doporučení k čištění rolety den a noc

Dejte si pozor na agresivní čisticí prostředky, které mohou povrch textilie rolet poškodit. I v tomto případě je dobré držet se hesla, že méně je někdy více. Pokud se přeci jen objeví skvrna, která nejde vlhkým hadříkem odstranit, vždy nejprve vyzkoušejte, zda prostředek, který držíte v ruce, nezmění barvu textilie. Při čištění rolety den a noc je výhodou slunečné počasí. Nejenže znečištění díky paprskům lépe uvidíte, ale také vám rolety mnohem dříve uschnou. Tak vzhůru do toho a půl je hotovo!