Interiérové rolety a okno k sobě prostě patří

25.7.2021

Jistě s námi budete souhlasit, že mít “holá” okna bez možnosti nějakého stínění, je naprosto nepraktické a nepříjemné, protože náš domov je jediným místem, kde máme právo na své soukromí a být ničím nerušeni. I proto jsou interiérové rolety součástí každého okna.

Interiérové rolety a okno k sobě prostě patří

Interiérové rolety jsou praktickým doplňkem

Interiérové rolety totiž nemají jenom estetickou funkci, i když ta je samozřejmě také důležitá, a pro někoho možná i nejdůležitější, ale také spoustu praktických výhod:

  • chrání před nežádoucími pohledy sousedů nebo kolemjdoucích
  • zabraňují průniku slunečních paprsků
  • pomáhají bránit přehřátí interiéru

Chci nezávazně poptat rolety

Typy interiérových rolet

1. stahovací rolety

Nejoblíbenějším typem interiérových rolet jsou stahovací látkové rolety, které se díky jednoduchému mechanismu rolují pomocí řetízku nebo provázku do boxíku nebo kazety umístěné nad oknem.

Jejich velká variabilita spočívá v nepřeberném množství různých druhů látek - od těch až zcela průsvitných až po ty naprosto zatemňovací. Velké oblibě se pak těší rolety den a noc, které kombinují průsvitné a neprůsvitné pruhy látky a dle jejich překrytí můžete světlo regulovat sami.

2. skládací rolety

  • plisé - dalším, rovněž oblíbeným typem, je plisé, které lze stahovat oběma směry - shora dolů i zdola nahoru
  • římské rolety - skládané pruhy jsou širší a i celková konstrukce je bytelnější, proto se hodí spíše na velká okna

3. elegantní designové rolety

Sem patří například japonské rolety, což jsou v podstatě látkové panely, které se posouvají do strany nebo bambusové rolety, které působí velice přírodním dojmem.

Více o interiérových roletách

Chcete poradit?

Potřebujete interiérové rolety, ale nevíte, které si máte vybrat? Nevadí, od toho jsou tu Interiéry Andrle, aby vám pomohli s výběrem toho nejlepšího stínění pro vás. V případě jakýchkoliv dotazů nás neváhejte kontaktovat.