Okenní rolety oceníte nejen v letních měsících

17.8.2021

Zdravější spánek, příjemnější teplota v interiéru či regulace venkovního světla podle potřeby. To jsou některé z výhod a benefitů, které vám přinesou okenní rolety. Pojďme se společně podívat na důvody, proč patří rolety k nejoblíbenějším stínícím prvkům.

Okenní rolety oceníte nejen v letních měsících

S okenními rolety za lepším spánkem

Současný svět je plný světel, která nám narušují přirozený denní rytmus. Příroda nám denní režim nastavila tak, že ráno svítá, přes den je nejvíce světla a se západem slunce přichází únava a čas na spánek. Tma je v noci velmi důležitá nejen pro příjemný odpočinek, ale také pro tvorbu melatoninu, jehož tvorba je závislá na množství světla. Melatonin však neovlivňuje jen kvalitu spánku, ale je také důležitým antioxidantem, podporuje imunitní systém a v neposlední řadě pomáhá se snížením stresu.
Od modrého světla z mobilů, počítačů a další elektroniky vám nepomůžeme. Lehce vám ale vyřešíme problém s pouličním osvětlením, které svítí po celou noc do oken.

Tma během okamžiku

Ve městech se s tmou v noci prakticky nesetkáme. Můžeme však světla z lamp omezit okenními roletami, a tak vytvořit tmu a vhodné podmínky pro spánek. V případě, kdy pracujete na směny, je rytmus spánku a světla velmi narušen, proto v těchto případech doporučujeme venkovní rolety, které během okamžiku dokáží vytvořit v interiéru tmu i za pravého poledne.

Chci nezávazně poptat

Okenní rolety pomáhání regulovat teplotu v interiéru

Máte podkroví či okna situovaná na jih a jsou pro vás letní měsíce utrpením? Silné sluneční paprsky mohou interiér vyhřát do nepříjemných teplot a v místnostech se pak dá sotva vydržet. Řešení je jednoduché – zastavte teplo ještě před vstupem do vašeho domova. Venkovní okenní rolety vytvoří kvalitní bariéru, která zabrání prostupu tepla do interiéru.

Rolety jako designový prvek

Ať už zvolíte vnitřní nebo venkovní rolety, vždy se jedná o designový prvek, který podtrhne atmosféru interiéru či celého domu. Okenní rolety nabízíme ve stovkách variant – můžete vybírat z různých barev, rozměrů, materiálů, způsobů ovládání či intenzity zatemnění. Díky tomu si sestavíte stínění na míru svému vkusu i potřebám.

Potřebuji poradit s výběrem

Okenní rolety na míru nejen pro Hradec Králové

Okenní rolety přinesou do vašeho domova nejen útulnou a příjemnou atmosféru. Nesmíme opomenout ani jejich přínos v zabezpečení, kdy mají především venkovní rolety velmi dobrý vliv na odrazení nevítaných hostů. Navíc chrání okna před nepříznivými povětrnostními vlivy.

Interiery Andrle je firma s mnohaletou historií sídlící v Hradci Králové. Za naši práci mluví stovky referencí nejen v Královéhradeckém kraji, ale prakticky po celé České republice. Pro více informací nás kontaktujte.