Rolety na balkon zabrání světlu i horku

25.11.2019

Vlastní balkon je požadavkem mnoha nájemníků a vlastníků bytů, ale i těch, kteří bydlí v rodinném domku. Je to místo pro odpočinek, u bytů se stává koutkem k zahradničení a je praktický pro sušení prádla. Ale co dělat ve chvíli, kdy přijde horké léto a prosklený balkon se promění v nepříjemný skleník? Řešením jsou rolety na balkon.

Rolety na balkon zabrání světlu i horku

Základem je architektura balkonu

O tom, jak se budete v interiéru cítit, z velké části rozhoduje architekt domu. Už v tomto okamžiku se rozhoduje o situování budovy a o směru slunečních paprsků během celého roku. Neméně důležité je stavební provedení balkonu. Všimněte si například starších budov, které mají balkony hluboko zapuštěné ve stavbě a vyhotovené z betonových tvárnic. Pokud je takový dům vhodně natočený, získá majitel bytu dostatek světla, ale zároveň za silného letního sluníčka i příjemný stín v interiéru. Naopak je tomu u předsazených balkonů, které jsou především u novostaveb z důvody ceny menší a nevytvářejí pro nižší patro takové zastínění.

Od typu balkonu se také odvíjí způsob montáže rolety. Pro konzultaci technických požadavků nás neváhejte kontaktovat. Rádi se na místo přijedeme podívat a doporučíme vám vhodné řešení.

Z jakých rolet na balkon můžete vybírat?

V základu se jedná o rolety na balkon vnitřní a venkovní. Vnitřní rolety regulují především světlo a svým vzhledem doplňují celkovou atmosféru místnosti. V oblibě jsou jak klasické látkové rolety, tak i moderní rolety typu den a noc či plisé.
Venkovní rolety na balkon mají také více variant. Podle typu a konstrukce balkonu můžete použít buď předokenní rolety na okna, scrennové rolety či předokenní clony.

Další možnosti stínění balkonu

  • Výsuvná markýza
  • Předsazené venkovní rolety
  • Rákosové rolety

Zkrotíme sluneční paprsky nejen v Hradci Králové

Kamenná vzorkovna firmy Interiery Andrle se nachází v Hradci Králové, ale zakázky realizujeme po celém Královéhradeckém kraji. Podívejte se na naše reference. Pro více informací či smluvení osobní schůzky nás neváhejte kontaktovat.