Hledáte to nejlepší stínění do vašich střešních oken?

28.12.2020

Řekněme si to na rovinu, většinou se střešní okna v obyvatelných místnostech bez účinného stínění neobejdou. Ať už máte v podkroví ložnici, dětský pokoj či jinou místnost, funkční stínění střešních oken jistě oceníte.

Hledáte to nejlepší stínění do vašich střešních oken?

Výhody stínění střešních oken

Primární funkcí stínění střešních oken je zábrana před nechtěnými slunečními paprsky. Zejména vnitřní rolety pak s sebou přináší další pozitivum. V letním období díky nim nedochází k přehřívání podkrovních prostor a fungují též jako izolant.

Jaké stínění střešních oken si vybrat?

Aby stínění střešních oken splnilo všechny vaše požadavky, musíte si vybrat to správné. Prvním krokem je ujasnit si, zda dáte přednost vnitřním žaluziím nebo raději roletám. Je jasné, že u střešních oken preferujeme interiérové zastínění, a to především kvůli snazšímu ovládání vzhledem k horší dostupnosti střešních oken.

Stínění střešních oken pomocí žaluzií

Vnitřní žaluzie jsou oblíbené kvůli rychlé a snadné instalaci, jednoduché údržbě a snadnému ovládání. Hodí se do všech typů oken, včetně těch střešních. Vybrat si můžete z různých barev a materiálů. Jejich výhodou je, že si můžete kdykoliv regulovat intenzitu zastínění. Nevýhodou mohou být horší tepelné a izolační vlastnosti, protože hliník absorbuje sluneční záření a v horkých dnech se tak místnost může ještě více zahřívat. Pokud vsadíte při výběru stínění střešních oken na kvalitní žaluzie, můžete se těšit na dostupnou pořizovací cenu i dlouhou životnost.

Stínění střešních oken pomocí rolet

Pokud dáváte přednost stínění střešních oken roletami, můžete tím zároveň získat designový doplněk vašeho interiéru. Tatam jsou doby nudných barev rolet. Na trhu dnes najdete nepřeberné množství barev, ale i dekorativní látky, kterými hravě doladíte dětský pokoj, ložnici i pracovnu. Zkrátka kteroukoliv místnost, kde máte střešní okna. Ani ovládání se nemusíte bát, rolety na hůře dostupných místech se dají ovládat pomocí vodících tyčí. A jak je to s jejich propustností světla? Záleží na vás a vašich požadavcích. Na výběr máte od průsvitných rolet sloužící ke stínění až po tzv. Blackout rolety, které vám zajistí naprostou tmu i během dne.

Stínění střešních oken na míru

Máte obavy, že budete mít problém se stíněním vašich střešních oken? Nemusíte! Většinou mají střešní okna standardizované rozměry, takže sehnat do nich stínění nebude problém. A pokud máte atypické rozměry, zhotovíme vám rolety či žaluzie na míru! Budete si tak jisti, že vše přesně sedí a tím pádem plní funkci tak, jak má. Nezapomínejte také na skutečnost, že stínění střešních či jakýchkoliv jiných oken není na rok či dva, Proto se svěřte do rukou odborníků, kteří vám provedou odbornou montáž kvalitní stínící techniky.

Vybrat si stínění střešních oken