Stínění oken i zimních zahrad

16.8.2016

Zimní zahrada není pouze místem pro rostliny, ale i pro vás i váš odpočinek. V podzimních a zimních měsících umožňuje zazimování rostlin, kterým se zde zpravidla velmi dobře daří. Jakmile ale jarní slunce ukáže své ostré paprsky, interiér se začne přehřívat, rostliny strádat a ani pro odpočinek to nejsou příjemné podmínky. Jak tomu předejít? Stínění oken a zimních zahrad je jasnou volbou. 

Stínění oken i zimních zahrad

Zimní zahrady stínění potřebují

Zimní zahrady jsou typické velkým množstvím prosklených ploch, kterými do interiéru proniká potřebné světlo. Krom světla ale v jarních a letních měsících prochází skelnatěnými stěnami či prosklenými okny i sluneční paprsky, které interiér přehřívají.

Stínění pro zimní zahrady lze vybrat dvojí:
a) Vnitřní stínění – omezí světlo, ale nezabrání pronikání tepla do interiéru (sluneční paprsky se dostanou dovnitř a teprve tam je stínění zpracovává)
b) Venkovní stínění – je daleko efektivnější – zamezí vstupu paprsků ještě před proniknutím sklem do interiéru (místnost si tak udržuje stabilní teplotu bez teplotních výkyvů)

Pro stínění zimních zahrad tedy doporučujeme venkovní stínění, které zadrží teplo ještě před vstupem do interiéru. Vhodnou variantou jsou například markýzy nebo venkovní žaluzie. Praktické je také stítění doplnit automatickou regulací či čidlem, které automaticky reaguje na vlhkost, slunce či teplotu a dle toho reguluje vzniklý stín.

Stínění oken zvýší komfort bydlení

Stínění oken reguluje vnitřní klima a zvyšuje komfort v interiéru. Firma Interiéry Andrle z Hradce Králové zajišťuje montáž venkovního i vnitřního stínění, a to jak žaluzií, tak rolet. Pokud tomu dispozice domu dovoluje, může příjemný stín vytvořit i venkovní markýza.

Jestliže zvažuje stínění již u novostavby, je dobré (především u venkovního stínění) počítat s přípravou rozvodů a omítkové části. S přípravou a realizací vám rádi pomůžeme, neváhejte nás kontaktovat.

Možnosti pro stínění pergoly

U pergoly záleží na jejím zhotovení, kdy můžeme vybírat z horizontálního stínění střešní části, nebo vertikální stíněné bočních částí.

Základní variantou jsou markýzy, ale současný sortiment nabízí daleko více možností, jako jsou například screenové rolety, které disponují daleko pevnějším materiálem či tzv. boční rolety, které jsou oblíbené díky bočním vodícím lištám, které zajišťují daleko vyšší odolnost proti větru.

Máte nějaké otázky? Chcete připravit nezávislou cenovou nabídku? Neváhejte nás kontaktovat.