Funkční stínění zimní zahrady

31.8.2022

Chcete si užívat relaxaci a pohodu ve své zimní zahradě po celý rok? Vyřešte její stínění co nejdříve! Především v letním období nabývá na důležitosti, protože se zimní zahrady často zbytečně přehřívají až do té míry, že se v nich nedá pobývat, což je škoda. Snadno tomu zabráníte pomocí funkčního stínění zimní zahrady.

Funkční stínění zimní zahrady

Stínění zimní zahrady je důležité

Nepodceňujte stínění zimní zahrady, které je důležité i kvůli tomu, že může pomoci celkovému klimatu vašeho domova. Zimní zahrady bývají součástí domu či bytu, tím pádem mohou ovlivnit teplotu i v ostatních místnostech. Navíc často bývají v podstatě celé prosklené, takže mají sluneční paprsky volnou cestu. Je tedy stejně důležité jako zastínění ostatních oken v celém interiéru, proto na ně nezapomínejte. Pokud zvolíte to správné stínění do své vymazlené zimní zahrady, získáte tím příjemné útočiště i v těch nejparnějších dnech. A oceníte ho i ve dnech, kdy prostě zatoužíte po příjemném přítmí a klidné atmosféře bez denního svitu nebo ochraně soukromí před nežádoucími zvědavými pohledy sousedů či kolemjdoucích.

Vyberte si to nejlepší stínění zimní zahrady

Abyste si mohli kdykoli během dne dopřát nerušený odpočinek ve stínu vaší zimní zahrady, vyberte si tu nejlepší možnost stínění pro vás. A jaké varianty se vám nabízejí? Je jich spousta, stačí se rozhodnout podle svých preferencí, anebo zkrátka podle toho, které se vám nejvíce líbí a bude ladit s celkovou atmosférou vašeho interiéru. Nejprve si zvolte, zda dáte přednost venkovnímu nebo vnitřnímu stínění. Obě možnosti mají své pro i proti a mají své skalní příznivce, kteří na ně nedají dopustit.

Vnější stínění zimní zahrady

Vnější stínění zimní zahrady je populární především díky tomu, že odráží sluneční paprsky ještě před jejich přímým dopadem na okna. Tím účinně zabraňují ohřívání celé místnosti. Tato regulace tepla je důležitá zejména v horkých dnech. V těch chladnějších umí některé varianty naopak zabránit nechtěným povětrnostním vlivům, které mohou ovlivňovat únik tepla z vaší domácnosti. Máte na výběr z různých možností i materiálů, od vnějších rolet či žaluzií přes markýzy a dalších nejmodernějších vychytávek, jako je například posuvný systém pomocí dálkového ovládání.

Nezávazně poptat stínění zimní zahrady

Vnitřní stínění zimní zahrady

I vnitřní stínění zimní zahrady stále neztratilo na oblibě. Vybírat můžete mezi vertikálními a horizontálními žaluziemi či roletami, které lze pořídit i na dálkové ovládání. Díky bohatému výběru si budete moct zvolit stínění z různých materiálů tak, aby splynulo s celkovým laděním vašeho domova. Ani lamely z přírodních materiálů nejsou v dnešní době žádný problém a dokonale podtrhnou pečlivě pěstěnou florou ve vaší zimní zahradě.

To nejlepší stínění pro vaši zimní zahradu

Nejste si jisti, jaké je to nejlepší stínění pro tu vaši zimní zahradu? Nechte si poradit od profíků, kteří svému řemeslu rozumí. Zkušeným okem rychle přijdou na to, která z možností stínění zimní zahrady pro vás bude ta nejlepší, vzhledem k nejrůznějším parametrům, jako je orientace místnosti, její rozloha apod. S vaší spoluprací navrhneme řešení, ze kterého budete mít radost po celý rok…Tedy vlastně po celé roky, protože kvalitní materiály i provedení jsou u nás samozřejmostí.