Venkovní a interiérové žaluzie pro vaše pohodlí

19.7.2016

Letní slunko má velikou sílu. Přináší energii, je spojené s odpočinkem a dovolenou, ale i největší milovníci slunných dní si občas od jeho paprsků potřebují občas odpočinout. Abyste svůj domov uchránili před ostrým světlem a také horkem, jsou jednou z možností žaluzie, které můžete vybrat z venkovní i interiérové varianty.

Venkovní a interiérové žaluzie pro vaše pohodlí

Interiérové žaluzie jsou ověřenou klasikou

Na našich oknech se začaly objevovat klasické hliníkové žaluzie před 15 až 20 lety. Mají snadné ovládání i údržbu a patří mezi nejrozšířenější formu stínění. Interiérové žaluzie využijete pro stínění nejen za slunných dní, ale i v případě, pokud pracujete na směnný provoz a potřebujete pro svůj spánek během dne příjemné přítmí.

Vnitřní žaluzie a jejich členění

Základně vnitřní žaluzie členíme dle umístění lamel - zda se jedná o horizontální či vertikální. Od toho se odvíjí i použitý materiál. Nejvíce se pro horizontální umístění využívají již zmíněné hliníkové lamely či dřevo. Pro vertikální žaluzie je typická vyztužená textilie.

Venkovní žaluzie ušetří náklady na provoz domácnosti

Pro venkovní žaluzie se využívá především horizontální umístnění lamel. Pro regulaci teploty interiéru jsou daleko efektivnější než interiérové žaluzie, proto zabrání průchodu slunečních paprsků ještě před tím, než narazí na skleněnou okenní tabulku. Snadno proto zabraňují přehřátí místnosti.

Nakláněním lamel snadno regulujete prostupnost světla. I se zataženými žaluziemi můžete snadno větrat a navíc vám venkovní žaluzie pomohou snížit náklady na topení a klimatizaci – díky této formě stínění zlepšíte tepelně-izolační vlastnosti stavby. V neposlední řadě venkovní žaluzie zvyšují bezpečnost v domě, kdy odradí nezvané hosty.

Žaluzie ovládané motorem

V první řadě jde především o vaše pohodlí, proto venkovní žaluzie udržují nejen stabilní teplotu interiéru a zabraňují ostrým slunečním paprskům, ale také z ovládání nabízejí možnost dálkového ovládaní. Touto pohodlnou cestou můžete pomocí několika tlačítek ovládat na dálku motor, který zajišťuje pohon pro navíjení a rozvíjení vodicích lan.

Hledáte stínění pro Hradec Králové? Jsme tu pro vás!

Pokud hledáte pomoc při stínění a pocházíte z Hradce Králové či okolí, neváhejte nás kontaktovat. Pustíme se do boje proti slunečním paprskům a našim vítězstvím bude příjemná teplota v interiéru, odborně namontované žaluzie a především vaše spokojenost.