Vnitřní stínění oken do vašeho domova

20.5.2020

Vnitřní stínění oken je oblíbenou variantou, která přináší mnoho výhod. Již dávno není pouze funkčním doplňkem. Správným výběrem můžete skvěle doladit či podtrhnout váš styl interiéru. Na výběr máte z několika možností řešení a z pestré nabídky barev i materiálů. Určitě i vy si vyberete vnitřní stínění oken dle vašich představ.

Vnitřní stínění oken do vašeho domova

Proč si pořídit vnitřní stínění oken?

S vnitřním stíněním oken si můžete sami určit, kolik slunečních paprsků vpustíte do svého domova a ochrání vaše soukromí před nechtěnými pohledy zvědavců. Váháte mezi venkovním a vnitřním stíněním oken? Vnitřní stínění je populární především kvůli lehčí instalaci, údržbě i ovládání. Navíc se může stát skvělým designovým prvkem.

Vyberte si to pravé vnitřní stínění do vašich oken

Při volbě vnitřního stínění oken máte na výběr ze dvou základních typů – vnitřních rolet a vnitřních žaluzií. Každá z nich má své přednosti, záleží pouze na vás, která vám bude lépe vyhovovat a lahodit vašemu oku.

Vnitřní rolety

Oživte svou domácnost vnitřními roletami! Vnitřní rolety lákají na svoji různorodost. Na trhu najdete opravdu širokou nabídku materiálů i barev. Také záleží na funkci, kterou od vnitřního stínění oken očekáváte. Vybrat si můžete stínící rolety z průsvitných materiálů, jež vám vytvoří příjemné útulné prostředí. Pokud toužíte po úplné tmě, můžete si zvolit materiál, který světlo dovnitř vůbec nepropustí. Tato vlastnost se hodí především do ložnic. Oblíbenou variantou jsou rolety „Den a noc“, u nichž si můžete propustnost světla regulovat dle aktuální potřeby. Vnitřní rolety se hodí i do střešních oken. Ovládání je jednoduché – pomocí řetízku s designovým závažím, jež zabraňuje přivření řetízku do oken.

Vnitřní žaluzie

Vnitřní žaluzie zaručují efektivní vnitřní stínění všech typů oken. I zde máte na výběr z různých variant, materiálů i barevných provedení. Zvolit si můžete horizontální nebo vertikální řešení. Horizontální žaluzie jsou nejčastěji vyráběny z hliníkových lamel v různých barevných provedeních. Také si svůj domov můžete zútulnit pomocí žaluzií z bambusu. Kromě stínění oken si horizontální žaluzie našly své využití i jako rozdělovací prvek v interiérech, které zajišťují soukromí, např. v kancelářích s proskleným jádrem. Vnitřní žaluzie jsou oblíbené pro svou dostupnost, snadné ovládání i údržbu. Nevýhodou může být zahřívání interiéru v letních měsících kvůli tepelně – izolačním vlastnostem hliníkových žaluzií.

Vnitřní stínění oken na míru

Při výběru vnitřního stínění oken nezapomínejte, že se nejedná o investici na několik měsíců. Vsaďte na kvalitu a zkušenosti firmy, u které si chcete nechat interiérní stínění vyrobit a instalovat. Je také důležité, aby vnitřní stínění dokonale sedělo do vašich oken. Přejete si přece, aby vám vnitřní stínění oken sloužilo a dělalo radost dlouhé roky!

Chci se poradit