Žaluzie nejen na prosklený balkon

15.1.2022

Máte prosklený balkon? Užijte si kouzlo posezení plnými doušky. Aby vás nikdo a nic nerušilo při chvílích odpočinku či zábavy, obstarejte si vhodné stínění, které chrání před slunečními paprsky i zvědavými oči sousedů a kolemjdoucích. Ve světě stínící techniky jsou na výběr různé varianty, volba je na vás. Avšak spousta lidí stále sází na generacemi prověřenou klasiku v podobě žaluzií na balkon. Ty se hodí do všech oken a balkonových dveří, a to i pokud máte balkon otevřený či lodžii.

Žaluzie nejen na prosklený balkon

Výhody žaluzií na balkon

Ačkoli žaluzie na balkon plní svou funkci řadu let, nemusíte mít obavy, že by působily nemoderně. Navíc si můžete dnes zvolit z různých materiálů i barevných variant. Žaluzie se tak stanou doplňkem, jejž můžete sladit s rámy oken, dveří i celým interiérem vašeho bytu. Hlavními funkcemi jsou regulace slunečních paprsků ruku v ruce s ochranou vašeho soukromí. To ocení zejména obyvatelé panelových a činžovních domů, ve kterých jsou často balkony tak blízko, že si sousedé vidí téměř až do talíře. Nechali jste si váš balkon zasklít, abyste si tam mohli posedět za každého počasí? Pak s žaluziemi neváhejte. V letních dnech by se snadno mohl proměnit ve skleník, kde si svou popolední kávu moc nevychutnáte.

Vyberte si žaluzie na váš balkon

Ať už máte balkon zasklený či otevřený, jsou žaluzie dobrou volbou. Plocha balkonových dveří i oken je nezanedbatelná, a sluneční svit, který jimi proniká do vašeho bytu, bude snadno regulovatelný. To oceníte nejen během parných dnů, kdy se nebudou vaše pokoje zbytečně přehřívat, ale i pokud se vám bude hodit přítmí během dne. Nejčastěji lidé volí u žaluzií na balkon tradiční lamely z hliníku, ale pokud se vám lépe do vašeho hnízdečka budou hodit dřevěné či bambusové, lehce si obstaráte i tyto materiály. Je libo barevné žaluzie na balkon? V dnešní době to není žádný problém. Žaluzie na balkon jsou jednoduše moderním řešením a díky široké nabídce si přijde na své i ten nejnáročnější zákazník.

Vybrat žaluzie

Kvalitní žaluzie na balkon

Nespokojte se s průměrem a vsaďte na kvalitu. Žaluzie na balkon z rukou profesionálů a z kvalitních materiálů vám budou dělat radost dlouhé roky bez toho, aniž byste museli řešit problémy s ovládáním apod. A pokud toužíte po barevných lamelách, budete si jisti, že barvy zůstanou stálé a na sluníčku nevyblednou. Bojíte se, že vám žaluzie na váš balkon nebudou pasovat? Nechte si je vyrobit na míru. Vše tak bude sedět přesně tak, jak má. A jaké ovládání si můžete vybrat? Buď mechanické, nebo modernější ovládání pomocí elektromotoru.

Vnější či vnitřní žaluzie na balkon?

Stále váháte, zda si vybrat vnější či vnitřní žaluzie na balkon? Obě varianty mají své plusy i mínusy. Vnitřní žaluzie jsou oblíbenou stálicí na trhu, ale ty vnější získávají čím dál více na oblibě především kvůli větší izolaci hluku a tepla. Oba typy jsou jednoduché na údržbu. Jestliže nemáte svého favorita, není nic jednoduššího, než se poradit s odborníky.

Kontaktujte nás