Žaluzie na plastová okna

30.6.2022

Hledáte spolehlivou ochranu před nežádoucími slunečními paprsky, které vám pronikají okny a závěsy jsou na ně krátké? Žaluzie patří mezi jedničky ve světě stínění, které se skvěle hodí i na všechna plastová okna. Mají spoustu výhod, které určitě ocení i ti nejnáročnější zákazníci.

Žaluzie na plastová okna

Proč si pořídit žaluzie na plastová okna

Jestli přešlapujete na místě a hledáte důvody, proč si pořídit na plastová okna právě žaluzie, neváhejte. Žaluzie jsou nestárnoucí klasikou, jejich vývoj však rozhodně nezůstal pozadu a technologie jejich výroby ušly kus cesty. Žaluzie vás spolehlivě ochrání nejen před pronikajícím světlem, ale i nežádoucími pohledy sousedů či kolemjdoucích. Navíc dokáží tlumit zvuk, což ocení především obyvatelé bytů, jež mají okna do rušné ulice. Žaluzie se hodí do všech typů plastových oken, včetně střešních.  Své využití tak našly nejen v domovech, ale i kancelářích, ateliérech, restauracích…Zkrátka všude, kde potřebujete spolehlivé stínění.

Výběr žaluzií na plastová okna

Dávno pryč jsou doby, kdy vládl trhu jeden univerzální typ žaluzií, u něhož jste si maximálně mohli zvolit z několika mála odstínů. Dnes se nabízejí žaluzie na plastová okna v několika různých typech a nepřeberném množství barevných provedení. Při výběru žaluzií máte na výběr ze dvou základních možností – vnitřních a vnějších. Obě varianty si našly své příznivce, záleží tedy pouze na vašich preferencích. Obojí řešení přináší své klady i zápory. Až se rozhodnete pro jednu z nich, dále si můžete zvolit mezi vertikálními a horizontálními žaluziemi. Dále si vyberete typ ovládání a v neposlední řadě vás čeká volba té nejlepší barvy, která se vám zalíbí a bude hodit do vašeho interiéru.

Ovládání a údržba žaluzií na plastová okna

Ruční ovládání nebo elektrický pohon? Záleží jen na vás, jakému ovládání na plastová okna dáte při jejich pořizování přednost. Mechanické ovládání je spolehlivou klasikou. Pokud máte raději modernější vychytávky, je tu pro vás elektrický pohon se všemi jeho výhodami. Údržbu žaluzií doporučujeme provádět pravidelně, aby se na lamelách neudržoval dlouhodobě prach a další nečistoty. Ale nemusíte v tom hledat žádné složitosti. Stačí odsát prach pomocí vysavače nebo přejet navlhčeným hadříkem a máte hotovo.

Kvalitní a vkusné žaluzie na plastová okna

Sháníte kvalitní a vkusné žaluzie na plastová okna? Při pořizování nových žaluzií vsaďte na spolehlivou firmu, která má zkušenosti. Jedině tak budete mít jistotu, že získáte kvalitní produkt, jenž vám bude dělat radost dlouhé roky. Ani atypická okna nejsou problém, pokud si necháte zhotovit žaluzie na míru. Pokud jste z Hradce Králové a jeho okolí, obraťte se na profíky ve světě stínění (https://www.interiery-andrle.cz/). Rádi vám pomůžeme s výběrem i montáží. S volbou odstínu žaluzií z pestré nabídky nepospíchejte. Přeci jen není pořízení žaluzií záležitost na rok či dva. Pokud dáváte přednost přírodním materiálům, můžete si místo klasických hliníkových lamel zvolit přírodní materiály jako je dřevo nebo bambus. Skvěle plní svou funkci a nevtíravě dokreslí atmosféru vašeho interiéru. Ať už si zvolíte jakoukoliv variantu, která bude lahodit vašemu oku, určitě vám žaluzie na plastová okna zpříjemní bydlení.

Výběr žaluzií