Vy ještě nemáte zatemnění oken?

22.7.2020

Pryč jsou časy, kdy nejčastějším druhem zatemnění oken byly závěsy. Dnes si můžete vybrat z mnoha typů a variant. Zatemnění oken je praktické nejen v letním období. Kromě základní funkce, kterou je zabránění nechtěným slunečním paprskům, vám zatemnění oken přinese další spoustu výhod.

Vy ještě nemáte zatemnění oken?

Výhody zatemnění oken

bStínící technika neslouží pouze jako ochrana před slunečním svitem. Některé druhy mají i tepelně - izolační vlastnosti. V létě tak brání přehřívání pokoje sluncem a v zimě naopak zabraňují nechtěnému úniku tepla. Nejen v přízemních bytech i domech oceníte ochranu vašeho soukromí, které vám zatemnění oken zajistí. Nikdo z nás není zvědavý na nenechavé oči kolemjdoucích či sousedů. Zatemnění oken může ochránit i váš majetek, protože nikomu není nic do toho, jaké vybavení domácnosti máte.

Druhy zatemnění oken

Záleží jen na vás, které variantě zatemnění oken dáte přednost. Z kterých základních typů můžete vybírat?

  • žaluzie
  • vnitřní rolety
  • venkovní rolety

Náročnost instalace se liší dle typu zatemnění oken. To samé platí i u jejich ovládání. Dále musíte zohlednit, co od zatemnění oken očekáváte. Potřebujete úplnou tmu? Nebo chcete regulovat světlo dle aktuální situace? Jaký materiál zvolit? Pokud si nejste jisti, jaká stínící technika bude pro vás ta nejvhodnější, poraďte se s odborníky. Instalace stínění není záležitostí na několik měsíců, proto si svou volbu dobře rozmyslete.

Chci poradit s výběrem

Zatemnění oken nejen do ložnice

Chraňte své soukromí! Zatemnění přijde vhod do všech oken. Ale obzvlášť do místností, kde si chcete nerušeně odpočinout či pracovat, jej oceníte nejvíce. Mezi ty nejdůležitější patří samozřejmě ložnice. Pokud pracujete na směny, je jasné, že i ve dne potřebujete na klidný spánek úplnou tmu. To se snažte zohlednit ve svém výběru. Ale i ti, kteří mají ložnici orientovanou na východ a rádi si přispí, nechtějí být od brzkého rána rušeni slunečními paprsky. Protože i tento faktor může mít vliv na náš kvalitní spánek, který všichni potřebujeme.

Zatemnění oken jako doplněk vašeho domova

Vhodné zatemnění oken můžete využít i k doladění atmosféry vašeho domova. Nejen že dokáže navodit příjemné přítmí, ale také dokreslit styl vašeho interiéru. Na výběr máte z široké nabídky materiálů i barev. Na své si přijdou i příznivci přírodních materiálů. Tak neváhejte a udělejte si radost novým zatemněním oken!