Zebra rolety kralují vnitřnímu stínění

21.5.2022

Jelikož jsou zebra rolety jedním z nejoblíbenějších vnitřních stínění, určitě víte, že se nejedná o rolety s obrázkem zebry, ale že se za nimi skrývá druh stínění známý také pod názvem rolety den a noc nebo rolety duo.

Zebra rolety kralují vnitřnímu stínění

Rolety s pruhy jako zebra

Jejich označení vzniklo právě ve spojitosti se zebrami – rolety mívají totiž střídajících se vodorovných světlých a tmavých pruhů. Ty jsou umístěné za sebou v pravidelných rozestupech a stínění funguje na tom, že se při rolování jednotlivé pruhy překrývají, čímž vzniká tak zmíněný efekt den a noc.

Chci nezávazně poptat 

Cílem zebra rolet je překrývání pruhů

Překrývání světlých a tmavých pruhů stínící textilie zebra rolet dává roletám hravost. Jde o dvě rolety v jednom mechanismu - snadným pohybem je rozvinete do požadované délky a jak se látka odvíjí, textilie se ve dvou vrstvách pohybuje - průhledné a neprůhledné pruhy se překrývají. Pro efekt den necháte tmavé pruhy schované za tmavými a vznikne tak v interiéru příjemné přítmí. Naopak pro noc nastavíte pruhy do takové pozice, aby se ve vrstvách tmavé pruhy kryly se světlými.

Rolety mnoha názvů

Tyto oblíbené rolety mají různé názvy – zmíněné den a noc, zebra, duo, twinroll nebo duette. Nejčastěji se používá právě efekt horizontálních pruhů ve dvou odstínech, ale tyto rolety si můžete vybrat ze spousta designů.

Na výběr jsou například vícebarevné či barevně tónované pruhy, barevné tištěné motivy v textilních pruzích s různou propustností světla či inverzní geometrické motivy.

Více o vnitřních roletách 

Péče a údržba

Snadné ovládání, funkční řešení a hravý estetický dojem - takové jsou zebra rolety. Samozřejmě není zapomenuta ani údržba – stínící textilie je vyrobena ze 100% polyesteru, který má velmi malé nároky na péči a je možné jej čistit jak na sucho, tak i na mokro.

Naše reference 

Máte dotazy?

Nebo chcete vědět více? Neváhejte nás kontaktovat, jsme tu pro vás.